Tips

De perfecte poetsbeurt

De perfecte poetsbeurt gaat als volgt:

  1. Borstel vuil van de schoen met een droge borstel.
  2. Smeer de schoen in met een goede schoencrème, doe dit dun en gelijkmatig met een zachte doek.
  3. Smeer de schoen nogmaals in, maar nu met een paardenharen insmeerborstel.
  4. Laat de crème nu intrekken tot het leer er wat mat uitziet.
  5. Borstel de schoen nu goed uit met een paardenharen insmeerborstel.

Groot assortiment
Bij ons vind je een groot assortiment aan onderhoudsmiddelen van het merk Saphir en Woly. Voor gladleer, lak, nubuck en suede. Ook voor veters, schoenspanners en inlegzolen kan je bij de winkel terecht. Natuurlijk geven ze graag goede adviezen, neem hiervoor even een schoenenpaar mee. De doelstelling van de schoenmakerij is om zo origineel mogelijk jouw schoenen te repareren met originele materialen. Hun specialiteit ligt in het repareren van schoenen in het duurdere segment. Naast schoenen kan je bij Schoenmakerij Rico ook terecht voor naamborden en sleutels.

De lente komt er aan! Zorg dat uw schoenen tijdig gerepareerd worden.

Schoenen zijn onvermijdelijk onderhevig aan slijtage. Belangrijke meerwaarde van een kwaliteitsschoen is dat deze na een degelijke servicebeurt of reparatie weer zo goed als nieuw is. De materialen en maakwijzes die gebruikt zijn bij de productie van een kwaliteitsschoen zijn vele malen geschikter voor een reparatie beurt.

In kwaliteitsschoenen zit een lederen binnenzool. Hier zijn schoenmakers dol op. Schoenen met een lederen binnenzool, waarbij de versleten zool gedemonteerd wordt, blijven veel beter geconserveerd. Dit zorgt ervoor dat de pasvorm van de schoenen niet aangetast wordt.

Qua maakwijze is de Goodyear maakwijze (vooral bekend bij herenschoenen) een grote favoriet bij de schoenmakers. Schoenen van deze maakwijze zijn uitermate geschikt om meerdere malen kwalitatief hoogwaardig gerepareerd te worden. Tijdens de reparatie van een Goodyear gemaakte schoen wordt een deel of de gehele loopzool verwijderd. De constructie van de schoen heeft hier weinig onder te leiden. De binnennaaisteek die door het overleer, de binnenzool en de zoolrand gaat, houdt alles geheel op zijn plaats. Nadat een nieuwe loopzool is bevestigd, zullen de schoenen weer snel als vanouds aanvoelen.

Stap eens binnen bij Schoenmakerij Rico en vraag naar de mogelijkheden.